Άσκηση: Ποδοσφαιρικά "μήλα"

2018-04-18

Περιγραφή:

Ο παίκτης με την κόκκινη φανέλα προσπαθεί να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή του τριπλάροντας διάσπαρτους κώνους που είναι τοποθετημένοι μέσα στον οριοθετημένο χώρο. Επιπλέον οι παίκτες με τα πράσινα ένας - ένας με την σειρά με την μπάλα τους έξω από τον κύκλο προσπαθούν να πετύχουν την μπάλα του παίκτη με το κόκκινο. Εκείνος χωρίς να έχει δικαίωμα να σηκώσει την μπάλα πρέπει να την προστατέψει.

Κανόνες:

Δεν επιτρέπεται να σηκωθεί η μπάλα. Ο κόκκινος παίκτης νικάει όταν έχουν βαρέσει όλοι τις μπάλες τους και δεν έχουν πετύχει την δική του. Οι πράσινοι παίκτες αναλόγως το επίπεδο είτε στοχεύουν αμέσως αφού βγει η μπάλα του προηγούμενου από τον κύκλο είτε όταν περάσει αυτή από τον κόκκινο παίκτη. Επιπλέον ο κόκκινος πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση.

Σκοπός:

  • Βελτίωση τεχνικής και ελέγχου μπάλας,
  • κοντινές επαφές και έλεγχος μπάλας παράλληλα με σηκωμένο κεφάλι για να ξέρουν από που θα την προστατέψουν (πολύ σημαντικό για τις μικρότερες ηλικίες),
  • ακρίβεια στόχευσης και πρόβλεψη κίνησης από τους εξωτερικούς παίκτες.

Προπονητικά σημεία:

Κοντινές επαφές για να έχω καλύτερο έλεγχο μπάλας, απότομες κινήσεις και όχι ίδιος ρυθμός για να μην προβλέπεται η πορεία της μπάλας. Συνεχόμενη κίνηση με παράλληλη εποπτεία στις μπαλιές που έρχονται.

Διάρκεια:

Από την θέση του κόκκινου περνάν όλοι οι παίκτες.

Νικητές:

Όποιοι καταφέρουν να προστατέψουν την μπάλα μέχρι το τέλος.

Παραλλαγή:

Όταν το επίπεδο είναι ανεβασμένο οι πράσινοι παίκτες δεν θα σουτάρουν με την σειρά αλλά ύστερα από υπόδειξη του προπονητή ώστε να μην μπορεί ο κόκκινος παίκτης να υπολογίσει από που θα του έρθει η μπάλα.

Περπερίδης Βαγγέλης