Τακτικές Αναλύσεις

Ανάλυση της τακτικής προσέγγισης κορυφαίων αγώνων ποδοσφαίρου
 

Η Ρεάλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος με μία διάταξη 4-4-2. Αμυντικά αυτός ο σχηματισμός ήταν αυστηρός και το μόνο που άλλαζε ήταν τα άτομα στην τετράδα των χαφ, κάτι που εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις κινήσεις του Ίσκο. Όταν ο Ίσκο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού έβγαινε από δεξιά να ζητήσει μπάλα, έμενε εκεί και αμυντικά να μαρκάρει τον...

Η Λίβερπουλ πήρε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στο γήπεδο της για την πρόκριση στον τελικό που όμως με την ασυνέπεια της στο τέλος έδωσε ενδιαφέρον και στον δεύτερο αγώνα. Αφοπλιστική η γηπεδούχος ομάδα στα καλά της διαστήματα και μία ταχύτητα πάνω.

Η Μπάρσα άρχισε τον αγώνα με έναν σχηματισμό 4-4-2 κάτι που συνηθίζει σε όλη την διάρκεια την σεζόν. Αυτός ο σχηματισμός ,όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενες αναλύσεις, έχει πολύ πιο αυστηρή διάταξη στην αμυντική φάση ενώ στην επιθετική γίνονται κάποιες τροποποιήσεις.

Γιουβέντους-Ρεάλ 0-1 (Ρονάλντο). Ανοίγει το σκορ η Ρεάλ αρκετά νωρίς στην αναμέτρηση. Ο Μαρσέλο έδωσε αριστερά στον Ίσκο, αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Ρονάλντο να πετάγεται και με προβολή να νικάει τον Μπουφόν και να κάνει το 1-0.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-0 Η ΜΠΑΡΤΣΑ. Ο Μέσι ξεκίνησε τη φάση, η μπάλα πέρασε από Ντεμπελέ, αντίπαλο, Σουάρες και από πολύ πλάγια δεξιά ο Αργεντινός πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Κουρτουά.