Φόρμα ατομικής αξιολόγησης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών

2018-04-20

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων των περισσότερων ποδοσφαιρικών συλλόγων, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσει ο κάθε ποδοσφαιριστής την ατομική αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του από τον προπονητή του.

Γιατί να συμβεί αυτό;

Μία κάρτα αξιολόγησης μπορεί αρχικά να είναι πολύ χρήσιμη στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που από την μία θα διαπιστώσει τα χαρακτηριστικά που έχει αναπτύξει σε καλό επίπεδο αλλά και αυτά που χρίζουν βελτίωσης μέσα από τα μάτια του προπονητή του που έχει καλύτερη εικόνα από τον καθένα γι αυτόν. Από την άλλη εφόσον γίνεται κάθε χρόνο θα βλέπει τον βαθμό βελτίωσης του και σε ποια σημεία πρέπει να επιμείνει ακόμα περισσότερο.

Αυτή η κάρτα είναι όμως πολύ σημαντική και για τον προπονητή. Σε περίπτωση που ο παίκτης αλλάξει ομάδα θα ήταν πολύ χρήσιμο για τον νέο προπονητή να πάρει την κάρτα αξιολόγησης του συναδέλφου του καθώς ο ίδιος θα πάρει χρόνο να διαπιστώσει όλα τα χαρακτηριστικά του καινούργιου του παίκτη. Επιπλέον και ο ίδιος ο προπονητής εάν έχει και δεύτερο χρόνο έναν παίκτη θα μπορεί να βλέπει που βελτιώνεται ο ποδοσφαιριστής του που μένει στάσιμος και που έχει πτώση.

Γιατί αυτή την κάρτα αξιολόγησης;

  • Γιατί σε αντίθεση με άλλες είναι πολύ αναλυτική ως προς τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών.
  • Γιατί εξηγεί κάθε χαρακτηριστικό σε τι αναφέρεται καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν αντιλαμβάνονται αυτά τα επιμέρους.
  • Γιατί δίνεται η δυνατότητα σχολιασμού στο τέλος και μία πιο αναλυτικής κριτικής κάποιων χαρακτηριστικών που θα κρίνει ο προπονητής.    


Η κάρτα ατομικής αξιολόγησης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από τον Βαγγέλη Περπερίδη