Γαλλία: Ένα ρόστερ για μεγάλα πράγματα...

2018-05-13

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Η Γαλλία έχει κατακτήσει το τρόπαιο μία φορά το 1998.
  • Έχει 14/17 συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που την κατατάσσει έκτη στην σχετική κατηγορία.
  • Το 1958 και το 1986 έφτασε ένα βήμα πριν τον τελικό κατακτώντας την τρίτη θέση ενώ το 1982 την τέταρτη.


ΟΜΙΛΟΣ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η Γαλλία την αντιμετωπίζει στις 16/06 στο Kazan Arena.

ΠΕΡΟΥ: Η Γαλλία αντιμετωπίζει το Περού στις 21/06 στο Ekaterinburg Arena.

ΔΑΝΙΑ: Η Γαλλία αντιμετωπίζει την Δανία στις 26/06 στο Luzhniki Stadium.


ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Βλέποντας κανείς το ρόστερ αυτής της ομάδος είναι δύσκολο να μην την θεωρήσει ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Σε αυτή την άποψη συνηγορεί και το πρόγραμμα αν κοιτάξει κανείς, καθώς εάν όλα πάνε πάνω κάτω όπως τα περιμένουμε θα φτάσει στα ημιτελικά έχοντας ως πιο επικίνδυνο αντίπαλο την Πορτογαλία. Στα ημιτελικά πιστεύω ότι θα είναι το ταβάνι όμως της ομάδας αφού θα πέσει αν όλα ,επαναλαμβάνω, πάνε «λογικά» με την Βραζιλία. Όμως στο Mundial όπως ξέρουμε δεν υπάρχει λογική οπότε μένει να φανεί που φτάσει η ομάδα του Ντεσάμπ.


ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Παρακολουθώντας τα προκριματικά της ομάδας αλλά και κρίνοντας την αγωνιστική κατάσταση αυτού του πολύ γεμάτου ρόστερ πιστεύω πως ο προπονητής της Γαλλίας είναι πολύ πιθανό να παρατάξει τον παρακάτω σχηματισμό.

Για την θέση του Τερματοφύλακα δεν τίθεται ιδιαίτερο ζήτημα αφού ο γκολκίπερ της Τότεναμ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Αρεολά. Ο Μεντύ αν δεν είχε το διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού είναι πολύ πιθανό να προτιμούνταν από τον Κουρζάβα όμως μάλλον δεν θα το ρισκάρει ο Γάλλος προπονητής. Το κεντρικό δίδυμο θα αποτελείται από τον Ουμτιτί και τον Βαράν με βαβαιότητα μετά τον τραυματισμό του Κοσιελνύ. Δεξιά στην άμυνα δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες επιλογές. Προχωρώντας στον άξονα ο Καντέ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρος καθώς η προσφορά του σε κάθε ομάδα που αγωνίζεται είναι καθοριστικότατη. 8αρια μπροστά Πογκμά και Ραμπιό με Ματουιντί και Σισοκό να μένουν εκτός. Στα άκρα της επίθεση είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει παίκτες που πατούν πολύ περιοχή είτε γιατί αυτό καθορίζει τα τακτικά του πλάνα , είτε γιατί τους προτιμάει από τους Ντεμπελέ και Μαρσιάλ. Τέλος κορυφή ο Λακαζέτ που προτιμάται έναντι Ζιρού.

Τακτικά η ομάδα μοιάζει να έχει ένα ιδανικά ισορροπημένο άξονα. Τώρα μένει να φανεί αν και αμυντικά θα παραμείνει αυτό το 4-3-3 καθώς είναι πιθανό να μετατρέπεται σε 4-4-2 με τον Γκριεζμάν να μένει ψηλά δίπλα στον Λακαζέτ. Σίγουρα η πλευρική αμυντική συμπεριφορά της ομάδος δημιουργεί τα περισσότερα ερωτηματικά για την απόδοση της αλλά και επιθετικά το κατά πόσο θα επιδιώξουν να δώσουν πλάτος στο παιχνίδι τους. Τα τρία φιλικά που θα ακολουθήσουν θα μας δείξουν σίγουρα περισσότερα. 

                                                                                           Περπερίδης Βαγγέλης