Μία γκέλα που έμοιαζε να ερχόταν αλλά στην λάθος στιγμή...

2018-04-11

Η Μπαρτσελόνα χθες το βράδυ γνώρισε έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό και αποχαιρέτησε πρόωρα την διοργάνωση από την φάση των 8. Και μέσα σε δύο ώρες η ονειρική σεζόν που έχτιζε τόσο καιρό τείνει να χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Μια γκέλα έμοιαζε να ερχόταν. Έμοιαζε να ερχόταν αναλογιζόμενος κανείς τις εμφανίσεις του τελευταίου μήνα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν φάνταζε πιθανό στο χθεσινό παιχνίδι. Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου πρώτη φορά στην ανάλυση του αγώνα της Σεβίλλης, το κάναμε και δεύτερη φορά στον πρώτο αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Ρόμα. Η Τρίτη έμελλε να είναι και η φαρμακερή.

Η ομάδα της Βαρκελώνης τον τελευταίο καιρό μοιάζει κουρασμένη τόσο αγωνιστικά όσο και στην σκέψη της, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στην απόδοση της. Αυτό το γεγονός αποδίδεται από την μία στο μικρό αριθμητικά ρόστερ το οποίο χρησιμοποιεί ο προπονητής στο ροτέισον του, μία ομάδα παικτών 13-14 ατόμων, αλλά και στο ότι δεν πιστεύει τα άτομα του υπόλοιπου ρόστερ και δεν τα χρησιμοποιεί και όταν αναγκάζεται να τα βάλει δεν έχουν καθόλου αγωνιστικό ρυθμό. Οπότε η έλλειψη βάθους στο ροτέισον της ομάδας αλλά και η έλλειψη παιχνιδιών των υπόλοιπων παικτών συναποτελούν κάποιες από τις αιτίες.

Επιπλέον η ομάδα και κυρίως η αμυντική της γραμμή έχει χάσει την συγκέντρωση της. Ένα κομμάτι που βάσισε πολλά στην εξαιρετική της πορεία ο Βαλβέρδε είναι η αμυντική συνέπεια και οργάνωση που εμφάνιζε η ομάδα. Τελευταία όμως τόσο οι συζητήσεις για το συμβόλαιο του Ούμτιτι όσο και τα πειράματα με την θέση του δεξιού μπακ όπου αγωνίστηκε συνεχόμενα ματς μετά από μεγάλο διάστημα αποχής ο Σεμέδο, πείραξαν το μυαλό και την συνοχή της άμυνας.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα που είχαν ήδη παρατηρηθεί έμοιαζε πιθανό να έρθει ένα αποτέλεσμα που θα προκαλούσε κλυδωνισμούς στην ομάδα. Ίσως στον τελικό του Κυπέλλου, ίσως στο ματς με την Ρεάλ και ας μην είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, ίσως στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με μία μεγαλύτερης δυναμικότητας ομάδα. Αλλά όχι σε αυτό. Όχι σε αυτό γιατί από την μία είχε εξασφαλίσει ένα πολύ καλό προβάδισμα από το πρώτο ματς, αλλά κυρίως γιατί κατάφερε να το πάρει σε ένα μέτριο προς κακό της ματς με την Ρόμα να μοιάζει ανίκανη να το εκμεταλλευτεί.

Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και επειδή δεν δίστασε να δείξει το σκληρό του πρόσωπο στην ομάδα της Βαρκελώνης μία φορά , δεν θα διστάσει να το ξανακάνει αν δεν αλλάξει τόσο την αγωνιστική της εικόνα όσο και το μυαλό της. Γιατί καλώς ή κακώς για την Μπαρτσελόνα η υπόλοιπη χρονιά είναι ένα παιχνίδι με την Σεβίλλη. Η Ρόμα άνοιξε περίτρανα τον δρόμο, μένει να φανεί αν είναι ικανή να τον κλείσει η Μπάρτσα πριν υπάρξουν και άλλες απώλειες.

Περπερίδης Βαγγέλης