Στατιστική ανάλυση των 4 φιναλίστ!

2018-07-08

Φτάσαμε αισίως στους 4 του θεσμού μετά από πολλές ανατροπές και συγκινήσεις. Αυτοί οι 4 προς έκπληξη, μάλλον, πολλών είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Κροατία.

Βέλγιο

Γαλλία

Κροατία

Αγγλία


Τρόπος απειλής


  • Το Βέλγιο με 14 γκολ είναι πρώτο στην σχετική κατηγορία, με την Γαλλία τελευταία από τους φιναλίστ με 9. 
  • Αξιοσημείωτο είναι ότι η Γαλλία έχει τις λιγότερες τελικές από τους 4 με 56 και μόλις 19 στην εστία ενώ το Βέλγιο 85 και 33 εντός στόχου. 
  • Βέλγιο, Γαλλία και Κροατία μοιράζουν τις τελικές τους προσπάθειες εντός και εκτός μεγάλης περιοχής με τις τελικές μέσα από την μικρή περιοχή να μην ξεπερνούν το 5 %, ενώ η Αγγλία το 16 % των τελικών της προσπαθειών είναι μέσα από την μικρή περιοχή.
  • Για να καταλάβει κανείς η Αγγλία έχει 5/11 γκολ από στατικές φάσεις και μαζί με τα 3 πέναλντι που έχει ευστοχήσει σημαίνει ότι μόνο το 27% των γκολ της προέρχονται από open plays ενώ οι άλλες τρεις κυμαίνονται στο 50-60%.
  • Επιπλέον η ομάδα του Σάουθγκειτ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών του τουρνουά (58,9%).

Πειθαρχικός έλεγχος

Η Αγγλία έχει κάνει αρκετά λιγότερα φουλ σε σχέση με αυτά που έχει πάρει, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες 3 φιναλίστ που έχουν ισορροπία. Καμία ομάδα δεν έχει δεχτεί κόκκινη κάρτα ενώ η Κροατία έχει τις περισσότερες κίτρινες (12) με την Αγγλία μόλις 5.