Το τεράστιο κατόρθωμα της Λίβερπουλ που επισκιάστηκε από το θαύμα της Ρόμα...

2018-04-11

Η Λίβερπουλ το βράδυ της Τρίτης κατάφερε να ολοκληρώσει κάτι σπουδαίο, την πρόκριση της μετά από μια δεκαετία στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και μπορεί ανατρέχοντας κανείς στην ιστορία της διοργάνωσης να αμφισβητήσει την σπουδαιότητα του γεγονότος αυτού, καθώς οι «Κόκκινοι» είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες, αλλά σίγουρα για την Λίβερπουλ των τελευταίων χρόνων αποτελεί πολύ σημαντικό κατόρθωμα.

Και αυτό γιατί μιλάμε για μία από τις πιο ασταθείς ευρωπαϊκές ομάδες όσον αφορά την απόδοση της που ήταν ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Μία ομάδα που υπέτασσε πρωταθλήτριες αλλά γινόταν παιχνίδι στα χέρια ομάδων που πάλευαν για την παραμονή τους. Αυτό κατάφερε να αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Κλοπ. Να δώσει χαρακτήρα σε μία ήδη πολύ βαριά φανέλα. Και του πιστώνεται απόλυτα.

Πέρα από την αστάθεια που επιδείκνυε η ομάδα, ο Κλοπ είχε να αντιμετωπίσει το χωρίς βάθος ρόστερ της . Απόρροια τόσο των πολλών τραυματισμών όσο και της έλλειψης ποιότητας στους συμπληρωματικούς παίκτες που την στελεχώνουν. Παρόλα αυτά κατάφερε να έχει διάρκεια στο καλό της παιχνίδι και να μην αντιμετωπίσει ακόμη την αγωνιστική και ψυχολογική κόπωση των παικτών του. Όμως η Λίβερπουλ δεν είχε να «παλέψει» μόνο με τον κακό της εαυτό αλλά και μία εξαιρετική αντίπαλο.

Η Μάντσεστερ Σίτυ για τους περισσότερους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού και μάλιστα από τα ισχυρότερα. Ήταν η πιο φορμαρισμένη ευρωπαϊκή ομάδα και παράλληλα απέδιδε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αρκετοί πίστεψαν ότι η φετινή Σίτυ με την υπογραφή Γκουαρντιόλα, εμφανή περισσότερο από ποτέ, ήρθε η ώρα να αποκτήσει την δικιά της στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία. Από ότι φαίνεται αυτή η στιγμή θα αργήσει και άλλο.

Αυτή λοιπόν η Λίβερπουλ όταν πέσουν οι τόνοι του θριάμβου της Ρόμα, που είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, θα λάβει την αναγνώριση που την αξίζει. Γιατί είναι μία ομάδα με ηγέτη, προπονητή και φανέλα. Αυτά τα τρία όταν συνυπάρχουν σε τέτοιο επίπεδο σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό σύνολο κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το ταβάνι τους. Μόνο αυτοί είναι ικανοί να το καθορίσουν.